GARGŽDŲ SPORTO CENTRAS Vilius Juknevičius





Projekto tikslas - parengti Gargždų sporto centro projektą, kuris darniai įsilietų į Gargždų urbanistinę ir parko aplinką, sudarytų bendrą kompleksą su FK Gargždų „Banga“ stadionu, bei atitiktų jam keliamus funkcinius, bei estetinius reikalavimus.
Projektuojant buvo siekiama nesuardyti ryšių tarp parko ir miesto, naujuoju tūriu kiek įmanoma įsilieti į aplinką su ja nekonkuruojant, sukurti traukos objektą, kuris ne tik išsaugotų šią arteriją, bet ir ją praturtintų estetiniais ir funkciniais aspektais.
Sportuojant siekiama kūno funkcijos tobulumo, judesių darnos, tokiu pačiu principu projektuojamas ir objektas. Į pirmą vietą iškeliama jo funkcija, pabrėžiamas konstrukcijų darbas, darniai ir intuityviai sureguliuojama pastato vidiniai ir išoriniai srautai, iš viso to seka estetinė ir tūrinė išraiška.
Objekto programa - 60x40m futbolo salė, 5 takelių plaukimo baseinas, vandens pramogos, 2 universalios apjungiamos salės, svorių kilnojimo salė, laisvalaikio patalpos, kavinė, persirengimo patalpos ir medicinos punktas aptarnaujantis tiek pastatą, tiek stadioną.

Projekto aiškinamąjį raštą galite atsisiųsti čia.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą